Porto

5 vragen aan... Nanda Hauet, directeur Verenso

5 vragen aan... Nanda Hauet, directeur Verenso

Sinds 15 september j.l. bekleedt Nanda Hauet de functie van directeur bij Verenso. Maar wie is zij? Via onze rubriek ‘5 vragen aan …’ komt u wat meer over haar te weten.

1. Wie bent u en wat vindt u belangrijk in het leven?

Mijn naam is Nanda Hauet en ik ben sinds half september de directeur van Verenso. Belangrijk vind ik allereerst de gezondheid van mijn gezin, vrienden en familie. Bovendien vind ik het belangrijk om de tijd die je hebt in het leven, goed te gebruiken. Voor mij betekent dat doen wat je leuk vindt en proberen bewust te genieten. Zo coach ik bijvoorbeeld het voetbalelftal van mijn zoon van de lokale voetbalvereniging Roda23. Daar haal ik altijd veel energie uit! Ook wil ik mij graag nuttig maken voor de maatschappij, bijvoorbeeld voor de zorg. Wat dat betreft ben ik bij Verenso goed op mijn plek.

2. Wat is volgens u de rol van de ouderengeneeskunde binnen het veranderende landschap van de ouderenzorg en hoe u denkt de ouderengeneeskunde hierin krachtig(er) te kunnen positioneren?

De rol van de ouderengeneeskunde is al enorm belangrijk en wordt steeds belangrijker gelet op alle demografische ontwikkelingen. Er komen steeds meer kwetsbare ouderen bij die niet alleen goede zorg nodig hebben, maar ook de juiste behandeling. Ik merk in gesprekken in Den Haag dat men in eerste instantie praat over verzorgenden en verpleegkundigen. Gelukkig weet men Verenso inmiddels steeds meer te vinden. Maar wat mij betreft mogen we de specialist ouderengeneeskunde nog krachtiger positioneren in het politieke speelveld. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan de discussies over de bekostiging, maar ook aan het belang van voldoende specialisten ouderengeneeskunde in de toekomst. Dat kunnen we onder andere bereiken door te zorgen dat er meer toestroom komt in de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Meer aandacht voor dit mooie vak in de basisopleiding Geneeskunde is daarbij essentieel!

3. Welke rol zou Verenso hierin moeten spelen?

Verenso zou hier als vereniging van specialisten ouderengeneeskunde uiteraard een grote rol in moeten spelen. Onze leden geven aan dat zij onze rol als belangenbehartiger enorm belangrijk vinden. Overigens vind ik dat het bureau en de leden hierin samen aan zet zijn. Gezamenlijk zetten wij ons in voor een optimale positie van de specialist ouderengeneeskunde binnen de gezondheidszorg.

4.  Wat is uw grootste prioriteit in uw nieuwe rol als directeur?

In eerste instantie wil ik onze leden graag dichterbij het bureau brengen. Dat betekent dat we veel meer samen moeten optrekken. Daaraan gekoppeld zijn we als bureau een professionaliseringsslag aan het maken, die we in 2019 nog verder gaan doorzetten. En zoals hierboven genoemd zie ik in de buitenwereld ook een rol voor mij op het vlak van belangenbehartiging, onder meer op dossiers als bekostiging en het zorgen voor meer specialisten ouderengeneeskunde in de toekomst.

5.  Hoe kijkt u zelf tegen het ouder worden aan en wat ziet u daarbij als grootste uitdaging?

Wat een leuke vraag. Net als vele anderen hoop ik vooral gezond ouder te worden en zolang mogelijk actief te kunnen zijn, zowel op fysiek als mentaal vlak. Voor mij als bijzonder actief mens zou het denk ik heel lastig zijn om niet meer alles te kunnen doen wat ik wil. Het wordt tegen die tijd denk ik een hele grote uitdaging om dat te gaan accepteren. Hopelijk tref ik dan een goede specialist ouderengeneeskunde, die mij helpt om nog zoveel mogelijk uit het leven te halen!

 

Deel dit artikel

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Plaats een reactie

Het is op dit moment niet mogelijk om reacties te plaatsen. Excuses voor het ongemak.