Porto

Even voorstellen: Ingeborg Jansen

Nieuw redactielid

Even voorstellen: Ingeborg Jansen

Nieuw redactielid

In mei 2018 kwam ik een vacature tegen waar een nieuw redactielid voor het Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde werd gezocht. Hier werd ik direct heel enthousiast van en ik voelde de wetenschapskriebels al weer naar boven komen! Die kriebels had ik overigens al vanaf mijn kleutertijd, waarbij ik aan de buis gekluisterd zat wanneer Willem Wever uitgezonden werd en ik zelf diverse wetenschapsvragen heb gesteld aan ‘Willem’.

Enfin, na het reageren op de vacature volgde niet veel later een kennismakingsgesprek met twee enthousiaste redactieleden en voor ik het wist zat ik al met mijn neus tussen allerlei ingestuurde artikelen. Ik werd dus het nieuwe redactielid. Laat ik mij daarom even aan u voorstellen.

Ik ben Ingeborg Jansen en op dit moment ben ik derdejaars aios ouderengeneeskunde bij de VOSON in Nijmegen. De zuidelijke provincies van ons land heb ik inmiddels allemaal verkend. Ik ben geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen, en na een kort uitstapje binnen de scheikundesector aan de HZ-University ben ik gaan studeren aan het prachtige University College Roosevelt in Middelburg om mijn bachelor te behalen. Mijn grootste interesse ging uit naar de geneeskunde, vandaar dat ik daar ook het pre-medical programma heb gevolgd. Ook heb ik daar ongeveer een jaar lang onderzoek verricht naar de ontwikkeling van een nieuwe geheugentest die sensitiever zou moeten zijn voor de beginstadia van de ziekte van Alzheimer.

Na mijn bachelor kreeg ik de kans om te starten met de masteropleiding tot arts-klinisch onderzoeker in Maastricht, waarbij ik mijn twee passies (geneeskunde en onderzoek) kon combineren. Het laatste jaar van die opleiding heb ik in Eindhoven gedaan, en in dat jaar heb ik ook mijn hobby schaken weer opgepakt. Uitgerekend op een lokaal schaaktoernooi aldaar heb ik mijn vriend leren kennen. Inmiddels wonen wij alweer wat jaartjes samen in het Brabantse Geldrop. De hobby schaken combineren wij met onze tweede hobby, de natuur, door schaaktoernooien te spelen op mooie buitenlandse locaties met als hoogtepunt het Canarische eiland La Palma in 2017.

Omdat ik tijdens mijn coschappen vooral veel voelde voor de acute zorg ben ik in 2015 begonnen als arts-assistent intensive care. Om diverse redenen heb ik wat sneller dan gedacht een nieuwe carrièrekeuze gemaakt. Ik startte bij Land van Horne in Weert, en binnen enkele weken was ik volledig verknocht aan de ouderenzorg. Daar komt bij dat er in de ouderensector veel ruimte is voor wetenschappelijk onderzoek en kwaliteits- en beleidsinitiatieven waar ik mijn brede interesses goed in kwijt kan. Op dit moment ben ik bezig met een wetenschappelijk onderzoek, waarvoor ik wil verwijzen naar de vlog elders in deze editie van het tijdschrift. In december start ik met het laatste deel van de opleiding bij Ananz, in mijn woonplaats Geldrop.

Ik hoop in mijn laatste jaar van de opleiding, en natuurlijk ook in de toekomst, veel collega-aios enthousiast te maken voor de wetenschap en te motiveren om een artikel te schrijven over al het interessants wat op de terugkomdagen de revue passeert. Zoveel geschikte stof om te delen, maar vaak zo onbewust hiervan…

Deel dit artikel

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Plaats een reactie

Het is op dit moment niet mogelijk om reacties te plaatsen. Excuses voor het ongemak.